5.000 евра за смaрт табли за текстилното во Штип

5.000 евра за смaрт табли за текстилното во Штип

Штипското средно текстилно училиште (СОУ) „Димитар Мрасчиев“ е единственото стручно училиште од источниот регион кое доби грант од 5.000 евра и смарт табла. Проектот предвидува набавка на наставни помагала и ...

Read more

Бронза на математичка олимпијада за Јована од Штип

Бронза на математичка олимпијада за Јована од Штип

Нов голем успех на гимназиската матурантка Јована Иливева од Штип. од Македонската математичка олимпијада, во конкуренција на 46 најдобри млади математиќери од државата, таа се врати со освоено трето место:...

Read more

До крајот на годината, од сите сопственици на имот Штип планира да собере 38 милиони денари

До крајот на годината, од сите сопственици на имот Штип планира да собере 38 милиони денари

До крајот на годината, од сите сопственици на имот,Штип планира да собере 38 милиони денари. Решенијата за данок на имот, кој во општинската каса носи најмногу приход од сите видови...

Read more

Вандализам на штипските гробишта. Се крадат букви од надгробните споменици

Утре два одбојкарски меча за штипјани

Вандализам на штипските гробишта. Се крадат букви од надгробните споменици. Оштетен и обезличен  надгробен споменик, утринава затекнал штипјанецот Блаже Петров, на  годишнината од смртта на неговата сопруга. Вандалскиот чин, врз...

Read more

Слепите лица бараат поголемо внимание и права. Најголем проблем им е движењето надвор

Утре два одбојкарски меча за штипјани

Слепите лица бараат поголемо внимание и права. најголем проблем им е движењето надвор, првенствено поради лошата сигнализација и патна инфраструктура. Токму тоа е областа која во наредниот период, со посредство...

Read more

Две години Рорати клуб Штип

Утре два одбојкарски меча за штипјани

За само два години, штипскиот  Ротари клуб,  успеа да се наметне како исклучително сериозна организација, со висок рејтоинг меѓу Ротаријанците во регионот: „Штипскиот Ротари клуб, гледан од перспектива на мошне...

Read more

Штип хортикултурно се уредува

Утре два одбојкарски меча за штипјани

Штиски Исар продолжува со хортикултурно уредување на градот: „Почнуваме од централното градско подрачје, за кратко време сите жардинери ќе бидат  пополнети со украсни цвеќиња. Засега првата тура се набавени цвеќиеа,...

Read more
Page 26 of 72 1 25 26 27 72