Денешна Ексклузив на ТВ Стар. Како лицето Н.Н. крадеше во познат штипски супермаркет.

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Ексклузивна снимка  на ТВ Стар му беше доставена  во текот на денот за  активноста на штипски крадец. Кражбата сеслучува во еден од супермаркетите на познат штипски  трговски бренд  која за...

Read more

Дојде ли крајот на брзите факултетски дипломи? Ќе се формира Агенција за квалитет во високото образование.

Дојде ли крајот на брзите факултетски дипломи?  Ќе се формира Агенција за квалитет во високото образование.

По многу години девалвација и понижување на факултетското образование и дипломи, Владата  одлучи да  формира Агенција за квалитет во високото образование. Ова значи директно признание дека на многу високошколски  институции...

Read more

Реконструкција на улица во нас. Баби

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Продолжува градежната офанзива на општината, наспроти ниските декемвриски температури. Денеска механизацијата беше на реконструкција на улица во населбата Баби. Се поставуваше завршен асфалтен слој... Денеска се асфалтира улицата 11 Октомври...

Read more

Шест фирми од регионот за само една година имаатпрофит од рекордни 65 милиони евра.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Шест фирми од Источниот регион се меѓу најуспешните 50 во државата според остварените финансиски резултати, односно профитот. Сите заедно, лани тие оствариле добивка од рекордни речиси 65 милиони  евра. Ова...

Read more

Физички инцидент во штипска фирма. Поради трета смена, татко го натепал шефот.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Натепан е сменоводител во позната штипска фирма чиј сопственик е турски бизнисмен, јавуваат гледачи на ТВ Стар кои побараа анонимност. Инцидентот се случил во просториите на фирмата во доцните вечерни...

Read more

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип. Немилиот настан сеслучил вчеравечер. Само присебноста на оштетените и брзата интервенција напожарникарите спречиле поголема штета и евентуално повредени лица. Првичнитепретпоставки за избувнување на...

Read more

Денес е Мегународен ден на човековите права. Кој ги почитува а кој најмногу ги гази?

Денес е Мегународен ден на човековите права.  Кој ги почитува  а кој најмногу ги гази?

Денес е Мегународен ден на човековите  права.  Права за кои се зборува секојдневно преку целата  година  но  веројатно, колку повеке за нив се зборува, толку повеке тие  не се почитуваат.  ...

Read more

Со Уставните измени Македонија прави историски чекор, изјави денес премиерот Заев во Штип.

Со Уставните измени Македонија прави историски чекор, изјави денес  премиерот Заев во Штип.

Со Уставните измени  Македонија  прави историски чекор во  својата евроатланстка перспектива, изваји денес премуиерот Зоран Заев на четвртатта јавна диоскусија  во врска со уставните измени која се одржа денес во...

Read more
Page 35 of 36 1 34 35 36