Болницата во Штип уште се гради, а Министерството се фали со нова опрема за неа

Рано утринава  Пробиштипјанец  со Мерцедес сомлел  4 возила  а  себе се испратил во   Штипската клиничка болница.

Новиот објект на штипската Клиничка болница уште не е ни до половина,  а ресорното министерство уште отсега се фали , дека истиот ќе го опреми со најсовремена медицинска опрема. Сега...

Read more

Државата повторно искомликува. Едни не го сакаат -други го бараат Законот за пазари

Државата повторно искомликува. Едни  не го сакаат -други го бараат Законот за пазари

Групацијата на организатори на пазари не го поддржува Законот за пазари во неговата последна варијанта.  Според претставници на пазарите измените во Законот  на нив ќе им го намали прометот за...

Read more

Патот до потплачковичкото село Почивало војската не успеа да го пробие и денес. Болното дете е во стабилна состојба

Патот до потплачковичкото село Почивало војската не успеа да го пробие и денес. Болното дете е во стабилна состојба

Патот до потплачковичкото село Почивало војската не успеа да го пробие и денес. Околу 30-тина овдешни жители сé уште се отсечени од градот и до нив приод нема. Детето кое...

Read more

За првите девет дена од годината штипските пожарникари гаснеле 23 пожари

За првите девет дена од годината штипските пожарникари гаснеле 23 пожари

За првите девет дена од годината штипските пожарникари гаснеле 23 пожари: „Најголем дел од интервенциите се на запалени оџаци, поради ниските температури, домаќинствата повеќе го користат огревно дрво, но поради ...

Read more

Бошко Симоновски да биде заслужен граѓанин на Штип, предлага групата Меморија

Бошко Симоновски да биде заслужен граѓанин на Штип, предлага групата Меморија

Божидар Симоновски да се прогласи за заслужен граганин на Штип, предложи лидерот на Меморија, македонската култна рок група и познат актер Петар Ѓеоргиевски, алијас Перо Камиказа. „Бошко е заслужен затоа...

Read more

На работните места денес повеќето беа мамурни и мрзеливи

На работните места денес повеќето беа мамурни и мрзеливи

Првиот работен ден  по празниците не беше  добар за никого. Повеќето  на работните  места беа мамурни и мрзеливи, а газдите точно  пресметаа колку проценти  изнесувала празничната работна криза. Сигурно е...

Read more
Page 47 of 58 1 46 47 48 58