Задушница пред Прочка. Денес живите се секаваа на мртвите.

Задушница пред Прочка. Денес живите се секаваа на мртвите.

Денес  православните христијани ја одбележаа т.н.  Зимска Задушница  односно Задушница пред Прочка.  Зошто  денот Задушница е толку важен за православните верници „Бидејќи, како што црквата определила, пред секој голем верски...

Read more

Штипјанка на пријател од фејсбук му исплатила 7300 евра и 1590 долари. Полицијата сега го бара пријателот.

Штипјанка на пријател од фејсбук му исплатила 7300 евра и 1590 долари. Полицијата сега го бара пријателот.

Наивна штипјанка ја голтната приказната на пријател од фејсбук кого го запознала минатата година. Пријателот се претставил како американски војник, ранет во Авганистан, кој  на име отштета требало да добие...

Read more

Стартува реконструкцијата на градскиот стадион

Стартува реконструкцијата на градскиот стадион

Стартува реконструкцијата на градскиот стадион. Екипи на комунална хигиена при ЈП Исар изведбените работи, доколку временските услови се погодни ќе ги завршат за две недели. Рекострукцијата се одвива во неколку...

Read more

Во Штип се делеа мартинки

Во Штип се делеа мартинки

По повеќе децении, Советот на млади во Штип ја врати традицијата на изработка и делење мартинки: „Денес советот на млади на о.Штип дели мартинки во бело-црвена боја изработени од  пензионерките...

Read more

Топлите фасади на Бочварски ги нема. Наместо тоа штипјани добија лажни, студени ветувања, обвини ВМРО

Топлите фасади на Бочварски ги нема. Наместо тоа штипјани добија лажни, студени ветувања, обвини ВМРО

Топлите фасади кои пред две години Благој Бочварски им ги вети на жителите на населбата Сењак, се уште ги нема. Наместо тоа, овдешние жители добија лажни, студени ветувања, обвинија денес...

Read more

Општината го финишира уредувањето на коритото на река Отиња

Општината го финишира уредувањето на коритото на река Отиња

За неполни два месеци, ќе се заврши уредувањето на коритото на реката Отиња. Ова мегудругото денеска го најави градоначалникот Благој Бочварски, објаснувајки го стартот на градежните работи на потегот од...

Read more

Штип ги утврди условите за изборно плакатирање

Штип ги утврди условите за изборно плакатирање

Штип ги утврди условите за изборно плакатирање: „Место за итакнување на изборни плакати може да добие секоја регистрирана политичка партија самостојно, коалиции, како и група избирачи (во понатамошниот текст: подносител...

Read more
Page 49 of 79 1 48 49 50 79