7.8 мил денари за опрема за новата градинка во Штип

ПК Кочани обезбеди бараж за влез во Суперлигата

МТСП ќе ја набави потребната опрема за новата градинка во градба во Штип, објави денеска штипскиот градоначалник Благој Бочварски. За таа цел, денеска Бочварски со министерката Царовска потпишаа договор за...

Read more

Запалено возило во Штип

ПК Кочани обезбеди бараж за влез во Суперлигата

Вчера околу 07.00 часот настанал пожар на патничко возило  „Алфа“ кое било паркирано на улица „Сремски Фронт“ во Штип и дуќан на истата улица. Од екипа на Територијалната противпожарна единица...

Read more

Прес на ВМРО ДПМНЕ: Поради лошо проектирање, настрадаа дрвјата во населбата Дузлак

ПК Кочани обезбеди бараж за влез во Суперлигата

Поради лошо проектирање, настрадаа дрвјата во населбата Дузлак во Штип. Со вакви обвинувања денес излезе на прес конференција локалниот огранок на ВМРО ДПМНЕ: „ Се наоѓаме во новата урбана населба...

Read more

Штип го доби првиот мајстор за изработка и поправка на виолини

Штип го доби првиот мајстор за изработка и поправка на виолини

28-годишниот Мартин Милојевиќ од Штип веќе шестта година се занимава со реставрација на виоилини. Во единствената и скромна работилница во Штип Мартин започнал да работи од хоби „Желбата се роди...

Read more

Штипски кардиохирург открил криминална шема за празнење на Државен фонд

Штипски кардиохирург открил криминална шема  за празнење на  Државен фонд

Штипксиот кардиохирург д-р Горан Миланов открил голема  криминална шема за празнење на државниот фонд  на Бугарија. Д-р Миланов  со години бил  еден од хирурзите во „Аџибадем Систина“  во болницата во...

Read more

ЈП Исар ја стартува санацијата на дефектите во канализационите линии во Штип

ЈП Исар ја стартува санацијата на дефектите во канализационите линии во Штип

Со санација на дефектот на дел од канализационата линија кај крстосницата до зградата на ЕВН, ЈП Исар стартува со  акцијата за трајна санација на вакви и слични дефекти во одделни...

Read more

Кривична пријава против бившиот градоначалник на Штип и директорот на Стипион. Проблем е песокот од Брегалница

Кривична пријава против бившиот градоначалник на Штип и директорот на Стипион. Проблем е песокот од Брегалница

Кривична пријава против бившиот градоначалник на Штип Захариев и директорот на „Стипион“ Игно Иванов, поднесе денес Финансиската полиција. Според пријавата,  тогашниот градоначалник без да објави повик за јавна набавка за...

Read more
Page 50 of 72 1 49 50 51 72