Внимавајте што јадете. Вчера Инсекти пронајдени во леб произведен во позната штипска пекара, неодамна парчиња железо во смоки.

Жителка на с. Стар Kараорман, по пад од приколка заврши на Отропедија

Снимки од инсекти во леб  произведен во позната штипска пекара  до ТВ Стар доставија  грагани. Во коментарот велат дека  воопшто не се почуствувале добро  откако во лебот  го  нашле тоа...

Read more

Жителка на с. Стар Kараорман, по пад од приколка заврши на Отропедија

Жителка на с. Стар Kараорман, по пад од приколка заврши на Отропедија

Со тешки телесни повреди, се здоби 57 годишната В.Д. од селото Стар Караорман. Несреќатасе случила во момент кога сега повредената жена имала намера да се симне одпреполнетата тракторска приколка со...

Read more

Масовно празнење на клупите. 77 ученици ги напуштиле штипските училишта за само три месеци. Иселување или бегство од знаење?

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Масовно празнење на клупите се случува во штипските училишта. Од почетокот на оваа учебна година 77 ученици ги напуштиле средните и основните  училиштата поради иселување  или други причини. Од училиштето...

Read more

Прес на ВМРО ДПМНЕ – Штип

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Основните права на пожарникарите во Штип се деградирани, а пожарникарите понижени од ЛС, мегу другото констатира од ВМРО ДПМНЕ на денешната прес конференција. Почитувани сограѓани,Скандал од невидени размери се случува...

Read more

Денешна Ексклузив на ТВ Стар. Како лицето Н.Н. крадеше во познат штипски супермаркет.

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Ексклузивна снимка  на ТВ Стар му беше доставена  во текот на денот за  активноста на штипски крадец. Кражбата сеслучува во еден од супермаркетите на познат штипски  трговски бренд  која за...

Read more

Дојде ли крајот на брзите факултетски дипломи? Ќе се формира Агенција за квалитет во високото образование.

Дојде ли крајот на брзите факултетски дипломи?  Ќе се формира Агенција за квалитет во високото образование.

По многу години девалвација и понижување на факултетското образование и дипломи, Владата  одлучи да  формира Агенција за квалитет во високото образование. Ова значи директно признание дека на многу високошколски  институции...

Read more

Реконструкција на улица во нас. Баби

Започна пријавувањето за Спортист на годината на општина Штип

Продолжува градежната офанзива на општината, наспроти ниските декемвриски температури. Денеска механизацијата беше на реконструкција на улица во населбата Баби. Се поставуваше завршен асфалтен слој... Денеска се асфалтира улицата 11 Октомври...

Read more

Шест фирми од регионот за само една година имаатпрофит од рекордни 65 милиони евра.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Шест фирми од Источниот регион се меѓу најуспешните 50 во државата според остварените финансиски резултати, односно профитот. Сите заедно, лани тие оствариле добивка од рекордни речиси 65 милиони  евра. Ова...

Read more
Page 55 of 57 1 54 55 56 57