Нова премиера на штипскиот театар

Нова премиера на штипскиот театар

Штипскиот театар најавува нова премиерна претстава Бегство, посветена на масовнотио иселување на младите од државата: „Инспирацијата за оваа претстава е сите мои пријатели кои се отселиле од Македонија, не само...

Read more

Богослав од Штип ги отвора и срцето и вратата на својата куќа за мајка и две керки во животна неволја

Богослав од Штип ги отвора и срцето и вратата  на својата куќа за мајка и две керки во  животна неволја

Фудбалскиот  менаџер  Богослав Божо Стојанов  од Штип  ги отвара и срцето и вратата на својот дом  за самохрана мајка  со две деца од Куманово. Познатиот  во Штип Божо  за неволјата...

Read more

Животната неизвесност на Злате Филипов веројатно ќе трае. Тие што треба, ги нема. Се појави само Црвениот крст.

Животната  неизвесност на Злате Филипов    веројатно ќе трае. Тие што треба,  ги нема. Се појави само Црвениот крст.

Животната неизвесност на штипјанецот Злате Филипов  веројатно  ќе трае.  Тие што треба  ги нема, а од институциите вистинско лице покажаа само од Црвениот крст и ПЗУ „Д-р  Самарџиски“.  „Случајот со...

Read more
Page 63 of 88 1 62 63 64 88