Uncategorized

Шок за должниците на пропаднатата Македонска банка. Стечајниот управник им пресметал камата за 12 години.

Фудбалерот на Кит Го Николовски повикан во фудбалската репрезентација

Над 3.500  во државата и околу 300 извршни решенија во Источниот регион ги шокираа  некогашните должници на пропаднатата Македонска банка.   Иако  истата  со решение на Народна банка не постои веке...

Read more

Природа и здравје – Трикови против мачнина при патување

Природа и здравје – Трикови против мачнина при патување

Летните патувања се доста чести и во август, но притоа кај луѓето чести се и мачнините при патување, особено изразени кај децата. Нервозата, вртоглавицата, повраќањето, чувството на мачнина во желудникот...

Read more

Кривична за извршителка од Штип, си префрлила 138.000 денари на сметката

Кривична за извршителка од Штип, си префрлила 138.000 денари на сметката

Полицијата поднесе кривична пријава против (К.В) 46ОД Штип поради сомнение за злоупотреба на службена положба и овластување. Пријавената поранешен извршител во периодот од 27.12.2018 до 31.12.2018 година  во два наврати...

Read more

Во Македонија за полн резервоар се работи три дена, Во Германија само 6, а во Словенија 10 часа

Во Македонија за полн резервоар се работи  три дена, Во Германија само 6, а во Словенија 10 часа

Голем број бугарски возила на бензинските пумпи во Делечво можат да се видат секој викенд. Жителите на пограничните места од соседна Бугарија овде се редовни муштерии: „Граѓаните на Бугарија редовно...

Read more

Бунарите за водоснабдување на Штип се во потенцијален ризик. Исар бара да се постават заштитни зони

Бунарите за водоснабдување на Штип се во потенцијален ризик. Исар бара да се постават заштитни зони

Бунарите за водоснабдување на Штип се во потенцијален ризик. Исар бара да се постават заштитни зони.  Поради оваЈП Исар достави барање  до Советот на Општина Штип за поставување  заштитни зони...

Read more

Ден одмор повеќе за учениците. На 2 септември наставниците ќе протестираат за повисоки плати.

Ден одмор повеќе за учениците. На 2 септември наставниците ќе протестираат за повисоки плати.

Ден одмор повеќе за учениците. На 2 наставниците ќе им протестираат за повисоки плати. Имено,СОНК за втори Септември, најави еднодневен предупредувачки штрајк „2 септември кога е првиот учебен ден  советот...

Read more

Со 11 мил. евра Митко Јанчев е најбогат градоначалник во државата. Втор најбогат со речиси 7,5 мил. евра е Кочанскиот градоначалник Николчо Илијев.

Со 11 мил. евра Митко Јанчев е најбогат градоначалник во државата. Втор најбогат  со речиси 7,5 мил. евра е Кочанскиот градоначалник Николчо Илијев.

Со 11 милиони евра во  пари, имот и други вредности кавадаречкиот градончалник и сопственик на Кожуфчанка Митко Јанчев е најбогат градоначалник во државата.  Веднаш до него е Николчо Илијев ,...

Read more

Нови ПВЦ прозорци за Мемет од Лакавица

Мишев со пораз го започна СП

Нов двокрилен  ПВЦ прозроец е поставен на опожарената куќа на семејството Мемет од Лакавица, подарок од компанијата ПВЦ Петров. Иако постои само една година, оваа компанија покажа исклучителна општествена одговорност...

Read more

Денес во Штип отворен најголемиот салон за техника во Источна Македонија.

Денес во Штип  отворен најголемиот салон за техника  во Источна Македонија.

Денес во Штип  беше отворен најголемиот салон за техника во Источна Македонија. Отварањето предизвика огромен интерес а на неколку стотини квадратни местри имаше навистина што да се види. „Моментално имаме...

Read more
Page 1 of 4 1 2 4