Tag: алабама

САД: Градоначалникот на Алабама предлага хомосексуалците да се убиваат ?!

САД: Градоначалникот на Алабама предлага хомосексуалците да се убиваат ?!

Градоначалникот на американската сојузна држава Алабама, наводно, на својата страница на Фејсбук повика на убивање на хомосексуалците, за веднаш по објавувањето да го избрише овој статус, објави „Би-би-си“. Марк Чамберс ...

Во Скопје се родило најголемото бебе во државава !

САД: По Алабама, и Мисури сака да донесе закон за забрана на абортусот !

Мисури е најновата сојузна држава која усвои рестриктивен предлог закон за забрана на абортусот. Одлуката е дополнителен поттик за националното движење против абортусот за кое републиканците се надеваат дека ќе ...

Во Скопје се родило најголемото бебе во државава !

САД: Во Алабама, усвоен Закон со кој за абортус, може да се добие доживотен затвор !

Сенатот на американската држава Алабама донесе закон за забрана на абортусот, со многу мали исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка кога гувернерката на Алабама ќе го ...