Tag: Албанија

Трговската војна ги чинеше САД рекордни 7.8 милијарди долари !

Американски суд донесе пресуда дека Албанија треба да му плати оштета од 110 милиони евра на италијански бизнисмен !

Арбитражниот суд во Вашингтон донесе пресуда по поднесената тужба против албанската Влада од страна италијанскиот бизнисмен Франческо Бекети, поранешен сопственик на телевизијата „Агон Чанел“ и неколку компании затворени под обвинение ...

Двојните стандарди на ЕУ и САД: Не го поддржуваат бојкотот на опозицијата во Албанија ?!

Советот на Европа побрара од Албанија да си направи попис на малцинствата !

Советот на Европа побара од Албанија да го почитува начелото на слободно изразување на националните малцинства на пописот во 2020 година. Организацијата ја повикува Албанија, изјаснувањето за националната и верската ...

Двојните стандарди на ЕУ и САД: Не го поддржуваат бојкотот на опозицијата во Албанија ?!

90 % од Албанците се во тешка економска криза !

Додека политичката дебата е фокусирана на нефункционирањето на Уставниот и Врховниот суд и слични прашања, економската ситуација на албанските граѓани е безнадежна, a земјата во длабока економска криза, изјави лидерката ...

Албанија: 80% од младите полицајци се надеваат на “зелена карта” за да заминат во САД !

Политиката и мафијата во Албанија се тесно поврзани, тврди германската телевизија ЗДФ !

Албанската мафија е многу активна и нејзината активност се протега низ цела Европа, се наведува во репортажа емитувана на германската телевизија ЗДФ. Телевизискиот канал тврди дека борбата против трговијата со ...

Црна Гора: Спречен шверц на 84 килограми марихуана од Албанија !

Црна Гора: Спречен шверц на 84 килограми марихуана од Албанија !

Црногорската полиција заедно со албанските колеги спречи шверц на марихуана, што едно лице ја прошверцувало преку од Албанија во Црна Гора преку Скадарското Езеро. Спакувана во 97 пакетчиња и тежина ...

Page 1 of 3 1 2 3