Tag: астероид

ВИДЕО: Јапонска сонда по втор пат слета на астероид !

ВИДЕО: Јапонска сонда по втор пат слета на астероид !

Јапонската вселенска агенција соопшти дека податоците испратени од вселенската сонда Hayabusa-2 покажуваат дека таа успешно слетала на далечен астероид и извела историска мисија на собирање примероци од внатрешноста на астероидот, ...