Tag: бунт

ВИДЕО: Бунтот продолжува ! „Жолтите елеци“ запалија полициско возило во Париз !

ВИДЕО: Бунтот продолжува ! „Жолтите елеци“ запалија полициско возило во Париз !

Министерот за внатрешни работи на Франција, Кристоф Кастане на социјалната мрежа Твитер објави дека е згрозен од тоа што „Жолтите елеци“ го запалиле военото антитерористичко возило за време на протестите ...

ВИДЕО: Париз гори ! Расте бројот на приведени демонстранти во „демократска“ Франција !

ВИДЕО: Париз гори ! Расте бројот на приведени демонстранти во „демократска“ Франција !

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастане рекол дека 135 лица се поредени во протестите во Париз, вклучувајќи 17 полицајци.Министерот додал дека биле применети исклучителни мерки за безбедност и дека ...