Tag: бура

Силна бура ја парализираше западна Германија ! Ветрот корнел дрва !

Силна бура ја парализираше западна Германија ! Ветрот корнел дрва !

Поради буда со оркански ветер во западна Германија, железничката компаниоја Дојче бон го запрела регионалниот сообраќај, како и сообраќајните возови на долги дистанци. Компанијата навела дека возовите се запрени на ...

ВИДЕО: Ветрови со брзина од 176 км/час, превртуваат шлепери и корнат лимени покриви во Сплит !

ВИДЕО: Ветрови со брзина од 176 км/час, превртуваат шлепери и корнат лимени покриви во Сплит !

Оркански ветрови дуваат на подрачјето на Далмација во Хрватска. Силата на ветрот, на подрачјето на Макарска, како и на „марјан“ близу Сплит, ветрот дувал со брзина од 176 км на ...

ВИДЕО: Торнадо направи пустош во Анталија – 20.000 луѓе се без струја !

ВИДЕО: Торнадо направи пустош во Анталија – 20.000 луѓе се без струја !

Торнадото кое ја зафати Анталија, една од омилетните туристички дестинации во Турција за македонските граѓани нанесе и голема материјална штета врз куќите и деловните објекти, а има и повредени. https://youtu.be/Vobnr-Hv_2A ...