Tag: војска

Донесени нацрт законите со кои и официјално е прогласена војската на Косово !

Донесени нацрт законите со кои и официјално е прогласена војската на Косово !

Во косовското собрание се усвоени три нацрт закони кои овозможуваат трансформација на косовските безбедносни сили, а во парламентот во Приштина влегоа и неколку „војници“, јавуваат косовските медиуми. Првиот закон што ...