Tag: граѓани

Британскиот Парламент го отфрли договорот со ЕУ – Ќе се гласа и за доверба на Владата !

Британија ќе го запре слободното движење на граѓаните на ЕУ во 2021 година !

Британската влада соопшти дека ќе го запре слободното движење на граѓаните на ЕУ во 2021 година, како дел од реформите за имиграцијата по Брексит, пренесе Асошиејтед Прес. Престолот на кралицата ...

Им го вративме Морина на Косово, тие ззбранија компири и мед од Македонија !

Над 63% од граѓаните на Косово не сакаат да гласаат на избори !?

Во анкета оспроведена од косовската новинска агенцијa Kosovopress 63 отсто од учесниците изјавиле дека нема да учествуваат на изборите. Во анкетата „Дали ќе учествувате на изборите?”, учествувале 3.701 испитаник. Од ...

Британскиот Парламент го отфрли договорот со ЕУ – Ќе се гласа и за доверба на Владата !

Првиот ден по излегувањето на Британија, забрана за слободен влез за граѓаните на ЕУ !

Слободното движење во Велика Британија за луѓето во територијата на Европската унија ќе заврши на првиот ден од Брегзит без договор. Ова следува и покрај предупредувањата од хаосот што ќе ...

САД од продажба на оружје заработиле 222 милијард долари – Русија ја претекна Британија !

Во Македонија граѓаните поседуваат над 620.000 парчиња оружје !

Околу 621 илјада парчиња оружје поседуваат граѓаните на Република Македонија, односно 29.79 парчиња по глава од жител. Од нив, само 169.687 се регистрирани, а 451.313 нерегистрирани, покажуваат податоците од истражувањето ...

Самотијата ги натера Германците да направат Министерство за „Осамени“ !?

Самотијата ги натера Германците да направат Министерство за „Осамени“ !?

Германија размислува за воведување посебен оддел при Министерството за здравство, кој ќе се грижи за проблемите на осамените граѓани. – Досега малку внимание им се посветувало на болестите кои ги ...

Двојните стандарди на ЕУ и САД: Не го поддржуваат бојкотот на опозицијата во Албанија ?!

90 % од Албанците се во тешка економска криза !

Додека политичката дебата е фокусирана на нефункционирањето на Уставниот и Врховниот суд и слични прашања, економската ситуација на албанските граѓани е безнадежна, a земјата во длабока економска криза, изјави лидерката ...

Германска политичка партија бара „Дегзит“, по теркот на „Брегзит“ за излез од ЕУ ?!

Германија избори 83 милиона луѓе, ние сме 2 милиона и уште не можеме да се преброиме !

Населението во Германија на крајот на минатата година достигна 83 милиони, покажуваат податоците на државната статистика. Тоа се 200 илјади луѓе повеќе од пред една година, соопшти Федералната статистичка служба. ...

500.000 граѓани во Македонија се водат како сиромашни !

Половина милион граѓани од земјава иако се вработени се водат како сиромашни. Овој алармантен податок го обелодени невладината организација Платформа за борба против сиромаштијата. Статистички можеби овој негативен феномен се ...

Page 1 of 2 1 2