Tag: живот

300 лекари годишно си заминуваат од Србија !

Лекарските грешки, носат смрт за над 2.6 милиона луѓе годишно во светот !

Околу 2,6 милиони луѓе годишно умираат од ненамерни грешки во амбулантите и болниците низ светот, се вели во анализата на Светската здравствена организација објавена по повод Светскиот ден за безбедност ...

Повик за start-up бизниси за младите од Регионот

Македонките живеат подолго од Македонците во просек за четири години !

Според истражувањето на „Евростат“, жените во Македонија живеат подолго од мажите 3,8 години. Податоците на европската статистичка централа покажуваат дека во регионот има најголема разлика во животниот век помеѓу жените ...

На Чесите не им се допаѓа што во земјата живеат многу странци !

На Чесите не им се допаѓа што во земјата живеат многу странци !

Се поголем број Чеси сметаат дека во оваа земја живеат премногу странци, покажуваат резултатите од истражувањето на јавното мислење кое во текот на март го спроведе институцијата CVVM. Според резултатите ...

Македонски просек: Најсиромашните трошат 10.000, најбогатрите близу 60.000 денари месечно за живот !

Македонски просек: Најсиромашните трошат 10.000, најбогатрите близу 60.000 денари месечно за живот !

Статистичките пресметки покажуваат дека од вкупниот приход со кој располагаат сите македонски домаќинства, само 5,6 проценти е на сметките на најсиромашните една петтина жители на државата, а дури околу 40 ...

Австралија: Македонец починал откако бил претепан !

Австралија: Македонец починал откако бил претепан !

Дваесетидеветгодишен македонски државјанин починал по тепачка во Австрија, јавува порталот Лаумат. Според информациите во медиумот тепачката се случила во градот Веклабрук. Нема инормации за идентитетот на македонскиот државјанин. Единствено е ...