Tag: забрана

Австрија забрани шамии во училиштата !

Австрија забрани шамии во училиштата !

Одлука со голема симболичка сила: австрискиот парламент донесе одлука за забрана на носење шамија на учениците во основните училишта. Протестите стигнаа веднаш. Со новиот закон, за кој своите гласови ги ...

Американски пастор пропагирал смрт за хомосексуалци, Ирска му забрани влез во државата !

Американски пастор пропагирал смрт за хомосексуалци, Ирска му забрани влез во државата !

Американскиот пастор Стив Андерсон не смее да влезе во Ирска поради изјавата дека владите низ светот треба да ги погубуваат хомосексуалците и го поздрави нападот врз геј ноќен клуб .Со ...

Во Косово нема повеќе игри на среќа !

Во Косово нема повеќе игри на среќа !

Владата во Приштина усвои нацрт-закон со кој се забрануваат сите игри на среќа во следните десет години. Од оваа забрана е изземена само државната лотарија на Косово. Со нацрт-законот за ...

Забранет влез за лица осудени за семејно насилство во Австралија !

Забранет влез за лица осудени за семејно насилство во Австралија !

Посетителите на Австралија осудени за семејно насилство ќе бидат протерани од земјата или ќе им биде забранет влез, изјави денеска министерот за имиграција Дејвид Колман. Новите закони, што стапија во ...

Кина забрани искачување на Монт Еверест, заради загадување – Лани собрале 8 тони ѓубре !

Кина забрани искачување на Монт Еверест, заради загадување – Лани собрале 8 тони ѓубре !

Кина го забрани пристапот на туристи до базниот камп за да се искачи на планината. Еверест од Тибет, бидејќи се преземаат активности за отстранување на ѓубрето акумулирано од бројни, првенствено ...

До 2021 година, дизел автомобилите ќе возат во ЕУ…потоа ќе следат измени !

До 2021 година, дизел автомобилите ќе возат во ЕУ…потоа ќе следат измени !

Според пресудата на судот на Европската Унија, регулативата донесена од страна на Европската комисија во поглед на помали вредности за исполнување на Euro 6 стандардот е незаконска. Според одлуката на ...