Tag: закон

Србија: Собранието го усвои Законот за доживотен затвор за силувачи и убијци на деца !

Србија: Собранието го усвои Законот за доживотен затвор за силувачи и убијци на деца !

Српското собрание усвои денес измени и дополнувања на кривичниот закон со кои се воведува доживотна казна затвор без условно пуштање на слобода за силувачи и убијци на деца, трудници и ...

Во Скопје се родило најголемото бебе во државава !

САД: По Алабама, и Мисури сака да донесе закон за забрана на абортусот !

Мисури е најновата сојузна држава која усвои рестриктивен предлог закон за забрана на абортусот. Одлуката е дополнителен поттик за националното движење против абортусот за кое републиканците се надеваат дека ќе ...

Австрија забрани шамии во училиштата !

Австрија забрани шамии во училиштата !

Одлука со голема симболичка сила: австрискиот парламент донесе одлука за забрана на носење шамија на учениците во основните училишта. Протестите стигнаа веднаш. Со новиот закон, за кој своите гласови ги ...

Во Скопје се родило најголемото бебе во државава !

САД: Во Алабама, усвоен Закон со кој за абортус, може да се добие доживотен затвор !

Сенатот на американската држава Алабама донесе закон за забрана на абортусот, со многу мали исклучоци, што ќе биде најстрогиот закон за абортус во Америка кога гувернерката на Алабама ќе го ...

Германија: Хакери пробиле и објавиле лични податоци за стотина политичари !

И Русија донесе закон за интернет, независен од странските сервери ! Цензура на прагот, исто како во Европа !

Руските пратеници го поддржаа контроверзниот закон за создавање „суверен интернет", кој би бил изолиран од странските сервери.Критичарите законот го гледаат како притисок на власта врз онлајн слободата. Текстот на законот, ...

ВИДЕО: Во Италија, со багери украле 2.3 милиони евра од блиндирано возило на сред автопат !?

Во Италија ќе биде оправдано да се убие крадец во домот, ако постои закани по животот на сопственикот !

Самоодбраната од крадец во домот или продавницата е „секогаш легална”. Сопственикот може да го убие крадецот доколку е физички загрозен од него. Ова се предвидува со новиот закон за правото ...

Page 1 of 2 1 2