Tag: име

ВИДЕО: Бугарски новинар ја нарекува Македонија како “Југозападна Бугарија” !

ВИДЕО: Бугарски новинар ја нарекува Македонија како “Југозападна Бугарија” !

Бугарскиот новинар, Љубомир Огњанов, даде скандалозна изјава во својата емисија на бугарската телевизија Канал 3, кога среде интервју со заменик министерот за надворешни работи на Бугарија, Георг Георгиев, рече дека ...

Кина не сакала грчка компанија да го користи терминот „Македонија“ без дозвола на соседот од „север“ !?

Власта не сака сега да ги стави таблите со новото име – Ќе изгубат гласови или… ?!

Новото уставно име на фасадата на Владата, како и двојазичните табли со новото име на државава ќе бидат поставени по завршувањето на претседателските избори. Тендерските процедури ќе го чекаат нивното ...

Кина не сакала грчка компанија да го користи терминот „Македонија“ без дозвола на соседот од „север“ !?

Кина не сакала грчка компанија да го користи терминот „Македонија“ без дозвола на соседот од „север“ !?

Кина, на 23 минатиот месец, одбила барање од грчка компанија за употреба на терминот „македонско“, со образложение дека потребна е дозвола за употреба од соседната земја, откри Мариа Спираки, портпаролката ...

Грците го презедоа кодот “МКД” – На странски пазари, Македонија веќе не смее да пласира производи со ова кратенка !

Грците го презедоа кодот “МКД” – На странски пазари, Македонија веќе не смее да пласира производи со ова кратенка !

Генералниот секретар на Грчкото биро за заштита на потрошувачите, Димитрис Авлонитис, изјави дека Грција го презеде кодот "МКД" за суте производи во Европа и во светот и дек рој станува ...

Владата на интернет стана „Северна“ – Почна процесот на преименување !

Владата на интернет стана „Северна“ – Почна процесот на преименување !

Поставувањето на табла со новото уставно име на државата на граничниот премин Богородица е првиот чекор откако и официјално земјата е Северна Македонија. Нареднaта видлива промена ќе биде ажурирањето на ...

ФОТО: Почнаа подготовките за поставување на новите „Северни“ табли !

ФОТО: Почнаа подготовките за поставување на новите „Северни“ табли !

Менувањето на таблите со новото уставно име на државата почнува од граничните премини. На преминот „Богородица“ веќе е пристигната таблата со новото име на државата, а денеска почнаа и подготовки ...

Од идната година, и нови пари со името „Северна Македонија“ !

Од идната година, и нови пари со името „Северна Македонија“ !

Народната банка поради комплексноста на постапката треба да направи анализа и план на неопходните активности за постепена замена на банкнотите, со оценета временска динамика, во рамките на редовните нови емисии, ...

ФОТО: Првата табла со новото име, заврши неславно – Исшкртана и уништена !

ФОТО: Првата табла со новото име, заврши неславно – Исшкртана и уништена !

Само што сѐ започна со поставувањето на новите табли со новиот назив на нашата држава, револтот кај граѓаните излезе на виделина, па поставените табли каде што пишуваше Република Северна Македонија ...

Page 1 of 2 1 2