Tag: лекари

300 лекари годишно си заминуваат од Србија !

Лекарите во Германија заработуваат над 5000 евра месечно !

Во Германија луѓето со високо образование генерално заработуваат подобро.Меѓу најдобро платените во Германија се лекарите од кои речиси 70 отсто во 2017 година имале бруто плата од 5.700 евра месечно.Приходите ...