Tag: нато

Трамп предлага буџет, кој не може ни да се прочита…Близу пет трилијарди долари ?!

Трамп го обожава НАТО !.

Американскиот претседателот Доналд Трамп оцени дека неговиот притисок врз членките на НАТО да издвојуваат повеќе пари за нивната одбрана, доведе до зголемување на нивните придонеси за десетици милијарди долари. Сепак, ...

Србија: Близу 70% од граѓаните се против влез во НАТО !

Бугарија не сака НАТО бази на своја територија !

Бугарија нема планови за распоредување воено-поморски бази на НАТО на својата територија, вели вицепремиерот и министер за одбрана Красимир Каракачанов во интервјуто за руската новинска агенција ТАСС која во петокот ...

Бугарија гласаше „За“ протоколот за прием на Македонија во НАТО !

Бугарија гласаше „За“ протоколот за прием на Македонија во НАТО !

Со 140 пратенички гласови – „за“, бугарскиот парламент денска го ратификуваше Протоколот за пристап на Македонија во НАТО. Седницата започна со кворум од 123 пратеника, а пратениците од Бугарската социјалистичка ...

Грчкиот парламент денес одлучува за ратификација на договорот со „Северна Македонија“ !

Грција прва го ратификуваше протоколот за прием на „Северна Македонија“ во НАТО !

Исто како и за Договорот од Преспа со 153 гласа “За” грчкиот парламент го ратификуваше протоколот за членството на нашата земја во НАТО. Со ова стапува на сила преспанскиот договор. ...

Бугарија прва даде виза за Македонија да влезе во НАТО !

Бугарија прва даде виза за Македонија да влезе во НАТО !

Владата на Бугарија го одобри нацрт Протоколот на Северноатланската спогодба за пристапување на Македонија во НАТО. Со истата одлука, Советот на министри го овласти привремениот администратор на Постојаната делегација во ...