Tag: одлука

Германска политичка партија бара „Дегзит“, по теркот на „Брегзит“ за излез од ЕУ ?!

8 март, стана неработен ден во Германија !

Градските власти на Берлин донесоа одлука Меѓународниот ден на жените – 8 Март да биде неработен ден. Властите на главниот град на Германија го усвоија текстот што го предложија Социјалдемократската ...

Ципрас и Каменос  “раскинаа” ! Ќе се гласа доверба на грчката Влада !

Владата на Ципрас преживеа – Тој објави дека добил допис од Скопје во кој му појаснуваат дека “nationality” се однесува на државјанство ?!

Грчкиот парламент изгласа доверба на Владата на Алексис Ципрас со што се отвара патот Парламентот да го ратификува договорот со кој се става крај на долгогодишниот спор за името со ...