Tag: пари

Македонски просек: Најсиромашните трошат 10.000, најбогатрите близу 60.000 денари месечно за живот !

Македонски просек: Најсиромашните трошат 10.000, најбогатрите близу 60.000 денари месечно за живот !

Статистичките пресметки покажуваат дека од вкупниот приход со кој располагаат сите македонски домаќинства, само 5,6 проценти е на сметките на најсиромашните една петтина жители на државата, а дури околу 40 ...

Од идната година, и нови пари со името „Северна Македонија“ !

Од идната година, и нови пари со името „Северна Македонија“ !

Народната банка поради комплексноста на постапката треба да направи анализа и план на неопходните активности за постепена замена на банкнотите, со оценета временска динамика, во рамките на редовните нови емисии, ...

Програмер нашол грешка и успеал од банкомат да извлече над милион долари ?!

Програмер нашол грешка и успеал од банкомат да извлече над милион долари ?!

Незадоволен банкарски програмер ја открива совршената шема за да направи банкомат да исфрла пари безусловно. Звучи како некој филм, но ова е вистина. Кинеските медиуми пренесуваат дека 43-годишниот Чјин Чјиишенг ...

Ќе ја сонуваме минималната плата од 1999 евра во некои земји од ЕУ !

Австријците за Божиќ најчесто подарувале пари…просечно по 250 евра !

На годинешниот Божик , Австријците најчесто подарувале пари , така што речиси секој втор добил паричен подарок.Паричниот подарок во просек изнесувал 256 евра , покажува истражувањето на австриските медиуми. Под ...

ВИДЕО: Кога пари летаат од блиндирано возило, логично е сите да собираат !

ВИДЕО: Кога пари летаат од блиндирано возило, логично е сите да собираат !

За време на најголемиот сообраќаен метеж од блиндирано возило почнале да летаат банкноти, а луѓето почнале да ги собираат, но нивната среќа беше краткотрајна – полицијата побара сите пари да ...

ВИДЕО: Овие две калуѓерки украле 500.000 долари од школо за да се коцкаат во Лас Вегас !

ВИДЕО: Овие две калуѓерки украле 500.000 долари од школо за да се коцкаат во Лас Вегас !

Две калуѓерки ја признале кражбата на 500 илјади долари од училиштето во кое работеле, односно користењето на парите за коцкање во текот на нивните патувања во Лас Вегас, САД, во ...

Page 2 of 2 1 2