Tag: пензија

Германија: По 56 години како градоначалник, си заминал во пензија !

Германија: По 56 години како градоначалник, си заминал во пензија !

Најдолговечниот германски градоначалник, Јозеф Ридел од градот Виндхаген во покраината Рајна Палатинат, во југозападниот дел, по 56-годишен мандат и полни 94 години се пензионира. Тој доброволно ја извршуваше должноста на ...

На Хрватите не им се бендиса да одат во пензија на 67 години – Бараат референдум !

На Хрватите не им се бендиса да одат во пензија на 67 години – Бараат референдум !

Хрватските синдикати започна со собирање на потписи за референдум со кој сакаат да го спречат заминувањето во пензија на 67 години, како што предвидуваат измените на Законот за пензиско осигурување. ...

Државата вработува ! Објавени огласи за нови 120 лица низ државни фирми !

Со измените на Законот, работел не работел, по 65 години, секој ќе има пензија од 100 евра !?

Постарите од 65 години, кои не работеле ниту еден ден, од годинава ќе можат да добијат пензија. Ова го предвидува Предлог законот за социјална сигурност на старите лица кој веќе ...

ВИДЕО: Во Италија, со багери украле 2.3 милиони евра од блиндирано возило на сред автопат !?

Италија: Го чувал со месеци мртвото тело на мајка му во замрзнувач, за да и ја зема пензијата !

Маж од северна Италија со месеци во својот дом ја чувал неговата мумифицирана мајка со цeл и натаму да ја добива нејзината пензија, објавија обвинителите во саботата. Тој не ја ...

„Светска банка“ бара зголемување на возрасната граница за пензионирање во Македонија !

„Светска банка“ бара зголемување на возрасната граница за пензионирање во Македонија !

Светска Банка и натаму останува на ставот дека е потребно зголемување на возраста за пензионирање во Македонија. Стареењето на населението и предвремените пензионирања, во комбинација со ад-хок дополнителните зголемувања на ...