Tag: Плати

Од идната година, и нови пари со името „Северна Македонија“ !

Албанија и Македонија, европски земји со најниски плати во регионот !

Најниски плати во Европа имаат Молдавците со 212 евра месечно, малку повеќе се платени Украинците, 240 евра, а Белорусите, 337 евра месечно, покажуваат последните анализи на Евростат.Според податоците од Државниот ...

По наставниците, поголеми плати бараат и вработените во македонски пошти !

По наставниците, поголеми плати бараат и вработените во македонски пошти !

Зголемување на платите, нови униформи и соодветна опрема за непречено извршување на работните задачи, бараат работниците во Македонски пошти. Велат дека 30 години не добиле ниту денар покачување, а бараат ...

ВИДЕО: Македонци во Италија, третирале други Македонци како робови – Им давале пола пари и не им ги давале пасошите !

ВИДЕО: Македонци во Италија, третирале други Македонци како робови – Им давале пола пари и не им ги давале пасошите !

Петмина Македонци и еден Бугарин се yaпceни во Северна Италија во градот Алба поради фaлcификyвaњe на документи и потикнување нeлeгaлнa мигpaциja, во aкциjaтa „Сонце", информираат италијанските медиуми. Семејство од градот ...

„Амазон“ заработил 11.2 милијарди долари, а ќе плти „0“% данок !

„Амазон“ заработил 11.2 милијарди долари, а ќе плти „0“% данок !

Компанијата Амазон веќе втора година нема да плати ниту цент данок на добивка , покажува извештајот на Институтот за оданочување и економска политика. Благодарејќи на новиот Закон за даночни олеснувања ...

Рокот истече. Газдите што не исплатиле К -15 се соочувата со инспекции и тужби

Во новата година влеговме со зголемен данок, зголемени ставки за придонеси, повисоки плати за министрите ама не и за граѓаните !

Придонесите за здравствено и пензиско осигурување се зголемуваат, прогресивниот данок од денеска почнува да важи, рамниот данок веќе нема да се применува, плаќање во кеш само до 1.000 евра… ова ...