Tag: протокол

Бугарија гласаше „За“ протоколот за прием на Македонија во НАТО !

Бугарија гласаше „За“ протоколот за прием на Македонија во НАТО !

Со 140 пратенички гласови – „за“, бугарскиот парламент денска го ратификуваше Протоколот за пристап на Македонија во НАТО. Седницата започна со кворум од 123 пратеника, а пратениците од Бугарската социјалистичка ...

Грчкиот парламент денес одлучува за ратификација на договорот со „Северна Македонија“ !

Грција прва го ратификуваше протоколот за прием на „Северна Македонија“ во НАТО !

Исто како и за Договорот од Преспа со 153 гласа “За” грчкиот парламент го ратификуваше протоколот за членството на нашата земја во НАТО. Со ова стапува на сила преспанскиот договор. ...