Tag: Процент

„Амазон“ заработил 11.2 милијарди долари, а ќе плти „0“% данок !

„Амазон“ заработил 11.2 милијарди долари, а ќе плти „0“% данок !

Компанијата Амазон веќе втора година нема да плати ниту цент данок на добивка , покажува извештајот на Институтот за оданочување и економска политика. Благодарејќи на новиот Закон за даночни олеснувања ...