Tag: ратификација

Грчкиот парламент денес одлучува за ратификација на договорот со „Северна Македонија“ !

Грција прва го ратификуваше протоколот за прием на „Северна Македонија“ во НАТО !

Исто како и за Договорот од Преспа со 153 гласа “За” грчкиот парламент го ратификуваше протоколот за членството на нашата земја во НАТО. Со ова стапува на сила преспанскиот договор. ...

Со 6 гласа повеќе, грчкиот парламент го ратификуваше договорот од Преспа !

Со 6 гласа повеќе, грчкиот парламент го ратификуваше договорот од Преспа !

Грчкиот парламент го ратифицира договорот од Преспа. Од вкупно 300 пратеници, 153 гласаа „за“, 146 гласаа „против“ и еден „воздржано“. Расправата што течеше во парламентот беше тензична и неизвесна. Премиерот ...

Грчкиот парламент денес одлучува за ратификација на договорот со „Северна Македонија“ !

Грчкиот парламент денес одлучува за ратификација на договорот со „Северна Македонија“ !

Грчкиот парламент денеска ќе гласа за ратификување на договорот од Преспа. Расправата почна во средата, а гласањето кое требаше да се одржи вчера, беше одложено за денеска за да се ...