Tag: сад

Трамп испраќа 4000 војници на границата со Мексико !

Трамп испраќа 4000 војници на границата со Мексико !

САД испраќаат околу 4.000 војници на својата граница со Мексико на три месеци за да обезбедат дополнителна поддршка на граничните безбедносните и царински агенции, соопшти американското Министерство за одбрана. Новите ...

САД предупредуваат дека Балканот пак е на праг на воени конфликти !

САД предупредуваат дека Балканот пак е на праг на воени конфликти !

Американската разузнавачка агенција проценува дека Западен Балкан останува потенцијален регион за насилство, но место со можност за посериозен воен судир. „Западен Балкан, речиси сигурно, ќе биде под одреден ризик од ...

ВИДЕО: Климатските разлики се подрастични – Америка мрзне, Австралија врие !

ВИДЕО: Климатските разлики се подрастични – Америка мрзне, Австралија врие !

Америка ја погоди арктички студен бран, кој ги спушти температурите на минус 50 степени Целзиусови, поради што градови на средниот запад скоро престанаа да функционираат, а екстремно студеното време однесе ...

Три медиумски куќи отпуштија 1000 новинари во САД !

Три медиумски куќи отпуштија 1000 новинари во САД !

Три големи американски медиумски куќи во изминативе три денови поради лошите финансиски резултати од работа отпуштија околу 1.000 новинари, уредници и други вработени, а отпуштањата можат да продолжат и следната ...

Блокадата на Владата и носи на САД штета од шест милијарди долари !

Блокадата на Владата и носи на САД штета од шест милијарди долари !

Блокадата на дел од владините агенции, која траеше 35 дена и поради која 800.000 сојузни административци беа без плата, ја чини американската економија барем шест милијарди долари, покажува анализа на ...

Page 6 of 8 1 5 6 7 8