Tag: Салвини

Италија: Првиот полицаец Салвини, бара затворање на „ромските кампови“ !

Италија: Првиот полицаец Салвини, бара затворање на „ромските кампови“ !

Италијанскиот министер за внатрешни работи, Матео Салвини, порача дека треба да се изготви извештај за ромски кампови на територијата на земјата, имајќи ги предвид идеите за нивно евентуално затворање, објавија ...

Татко мигрант, се удавил со двата сина близнаци при превртуање на чамец кај грчкиот остров Самос !

Италија: Првиот полицаец Салвини, го затвора најголемиот центар за мигранти на Сицилија !

Италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини денеска го затвори центарот за мигранти на Сицилија, кој го опиша како најголем во Европа, истакнувајќи дека приливот на мигранти е намален откако ...

Орбан и Салвини ќе прават антимигрантски сојуз – Загрижени се од појава на „Европски калифат“ !

Орбан и Салвини ќе прават антимигрантски сојуз – Загрижени се од појава на „Европски калифат“ !

Создавање антимигрантски сојуз по изборите за Европскиот парламент, најавија унгарскиот премиер Виктор Орбан и заменик-премиерот на Италија, Матео Салвини. Двајцата констатираа дека имаат идеолошка блискост кога станува збор за миграцијата ...

ВИДЕО: Во Италија, со багери украле 2.3 милиони евра од блиндирано возило на сред автопат !?

Италија се плаши од терористички напади – Зголемен степенот на безбедност !

Италија ќе ги зајакне безбедносните мерки за да избегне напаѓачот врз џамиите во Нов Зеланд да добие свои „следбеници“ во земјата, изјави италијанскиот министер за внатрешни работи и лидер на ...