Tag: сиромаштија

500.000 граѓани во Македонија се водат како сиромашни !

Половина милион граѓани од земјава иако се вработени се водат како сиромашни. Овој алармантен податок го обелодени невладината организација Платформа за борба против сиромаштијата. Статистички можеби овој негативен феномен се ...