Tag: Сонце

Во Грција се носат хит маички, со отстранување на сонцето од Кутлеш, како акција на македонската Влада !

Во Грција се носат хит маички, со отстранување на сонцето од Кутлеш, како акција на македонската Влада !

Акцијата на Владата на Зоран Заев во Македонија за отстранување на македонските симболи наиде на одушевување во соседна Грција. Отстранувањето на Сонцето од Кутлеш од капаците на шахтите во Скопје, ...

Владата тргна против сонцето од Кутлеш – Препорака да се отстрани од Македонија !

Владата тргна против сонцето од Кутлеш – Препорака да се отстрани од Македонија !

На денот кога собранието за прво државно знаме во независна Македонија го избира знамето со ѕвездата од Вергина, 27 години подоцна државава треба да го тргне од јавните институции , ...

Во Европа невиден студ и снег, во Астралија темперетури до 50 степени целзиусови !

Во Европа невиден студ и снег, во Астралија темперетури до 50 степени целзиусови !

Додека делови на Европа се борат со рекордни наноси на снег, австралиските власти ги предупредија своите граѓани да избегнуваат престој на отворено заради рекордните температури во некои делови на земјата. ...