Tag: софија

Делчев ги скара Македонија и Бугарија – Запна работата на  заедничката комисија околу тоа чиј е Гоце ?!

Делчев ги скара Македонија и Бугарија – Запна работата на заедничката комисија околу тоа чиј е Гоце ?!

Без договор околу заедничкиот датум за чествување на Гоце Делчев, Софија ќе ја прекине работата на експертската комисија, предупредува шефицата на бугарската дипломатија Екатерина Захариева во интервју за бугарската Б ...

Возот од Скопје за Софија ќе пристигне дури во 2027 година ?!

Возот од Скопје за Софија ќе пристигне дури во 2027 година ?!

Tранспортот, енергетската поврзаност и економските односи се тема на денешната прва седница на Меѓувладината комисија за економска и трговска соработка меѓу Бугарија и Македонија.Акцентот на седницата ќе биде ставен на ...