Tag: статистика

САД од продажба на оружје заработиле 222 милијард долари – Русија ја претекна Британија !

Во Македонија граѓаните поседуваат над 620.000 парчиња оружје !

Околу 621 илјада парчиња оружје поседуваат граѓаните на Република Македонија, односно 29.79 парчиња по глава од жител. Од нив, само 169.687 се регистрирани, а 451.313 нерегистрирани, покажуваат податоците од истражувањето ...

Компјутерските програмери со највисоки плати од 1000 евра !

Компјутерските програмери со највисоки плати од 1000 евра !

Во Македонија најдобро заработуваат програмерите и вработените во воздухопловен транспорт, може да се види од податоците на Државниот завод за статистика. Вработените во секторот воздухопловен транспорт во ноември лани имале ...

500.000 граѓани во Македонија се водат како сиромашни !

Половина милион граѓани од земјава иако се вработени се водат како сиромашни. Овој алармантен податок го обелодени невладината организација Платформа за борба против сиромаштијата. Статистички можеби овој негативен феномен се ...