Tag: судење

По скоро 3 години, судскиот процес „Тортура“ против Мијалков за насилство при апсење врз Љубе Бошковски почнува од почеток, заради оставка на поротник !

По скоро 3 години, судскиот процес „Тортура“ против Мијалков за насилство при апсење врз Љубе Бошковски почнува од почеток, заради оставка на поротник !

Судскиот процес за тортура и нечовечко постапување при апсењето на Љубе Бошкоски во 2011 година по наредба на обвинетиот Сашо Мијалков по две и пол години се враќа на почеток, ...

ВИДЕО: Над 200.000 луѓе во Барселона им дадоа поддршка на лидерите кои се судат затоа што сакаа независност !

ВИДЕО: Над 200.000 луѓе во Барселона им дадоа поддршка на лидерите кои се судат затоа што сакаа независност !

Двесте илјади луѓе, според полициските проценки, учествуваа во саботата во Барселона во знак на протест против судењето на дванаесете лидери на Каталонија за обидот за отцепување на таа шпанска покраина ...