Tag: табли

Кина не сакала грчка компанија да го користи терминот „Македонија“ без дозвола на соседот од „север“ !?

Власта не сака сега да ги стави таблите со новото име – Ќе изгубат гласови или… ?!

Новото уставно име на фасадата на Владата, како и двојазичните табли со новото име на државава ќе бидат поставени по завршувањето на претседателските избори. Тендерските процедури ќе го чекаат нивното ...

ФОТО: Светна новата „Северна Македонја“ на преминот Богородица !

Таблите со „Северна Македонија“ се чуваат со полиција – Власта стравува дека револтот ќе ги уништи !

Новите крајпатни табли со Република Северна Македонија што беа поставени на граничните премини во средата, полиција ги чува 24 часа на ден. А полицајци позорникари чуваат стража и ноќе, поради ...

ХИТ ФОТО: Таблите со новото име, спремни ! “Северна„ од денес прво на преминот „Богородица“ !

Таблата на која е испишано Северна Македонија е на граничниот премин Богородица. Се очекува истата да биде поставена во текот на денешниот ден. Официјална Атина очекува уште денес Скопје да ...