Tag: џамии

Германска политичка партија бара „Дегзит“, по теркот на „Брегзит“ за излез од ЕУ ?!

Во Германија полициски контроли заради закани по џамии од десничари !

Во Германија се прават рации поради мејловите што екстремно десничарските групи ги испратиле до џамии, политички партии, медиуми, центри за прием на мигранти, заканувајќи се со напади. Рациите се спроведуваат ...

Германија воведува верски данок за муслиманите !

Германија воведува верски данок за муслиманите !

Политичарите на владеачката христијанско-демократска коалиција имаат намера во Германија да воведат верски данок за муслиманите, со што ќе се оневозможи независно финансирање на џамиите кои што моментално се финансираат од ...